Anita Kloosterman

Ik ben opgegroeid in Hoogezand. In 2009 ben ik samen met Richard, Bo en Stef in Beerta komen wonen, alweer bijna 10 jaar geleden. Vooral het weidse in het Oldambt spreekt mij zeer aan .

Met de zorg voor de kinderen, het huis en de tuin had ik mijn handen de eerste jaren vol, mede doordat mijn lichaam niet altijd even goed mee werkt. Naarmate de kinderen zelfstandiger zijn geworden, ben ik mij steeds meer gaan storten op mijn oude passie, schilderen. Onder andere geïnspireerd door ondernemers in onze vriendenkring, ben ik in 2017 gestart met een galerie aan huis, waar je mijn werken kunt bekijken en kopen. Na de officiële opening ben ik toegetreden tot het genootschap “Kunst aan de rand van Nederland”, daarna volgden een expositie in cultuurhuis de Klinker, een expositie in de kerk van Beerta tijdens Dickens Day, een volgende expositie geopend door Miss Oldambt en een expositie in het gemeentehuis van Oude Pekela. Aankomende maart doe ik voor het eerst mee aan de “Tweekarspelen Kunstroute.

De eerste verkiezingen in 2010 waren zeer bijzonder, omdat we geen stemkaarten kregen. En toen we er achter kwamen en belden, lag dit aan… ons. Niet hoe je met burgers omgaat. Er gaat natuurlijk ook veel goed. Je hoort vaak alleen wat mis gaat. Ik vind het belangrijk dat we met zijn allen verantwoordelijk met onze aarde omgaan, dat houdt voor mij in bewust omgaan met onze directe omgeving, dieren en milieu. Dit is de eerste keer dat ik me actief inzet in de politiek, samen deze frisse en jonge club mensen heb ik er zin om een verschil te gaan maken in het Oldambt.

Anita Kloosterman staat op plek vier op de kieslijst.