Bo Kloosterman

Ik ben Bo Kloosterman, ik ben de dochter van Richard en Anita. Ik wilde graag mijn ouders steunen door lid te worden van de partij, dit is echter niet de enige reden. Ik ben erg begaan met de politiek en de wereld om me heen. Er valt veel te verbeteren, en dat kan alleen maar als er mensen zijn die zich inzetten voor deze verbeteringen. Dit is waarom ik lid ben van BBO.

Oorspronkelijk kom ik niet uit het Oldambt maar ik ben hierheen verhuisd toen ik 8 jaar was. Ik ben hier naar de basisschool geweest en nu ga ik naar de middelbare school in Winschoten.

Ik heb veel interesses en hobby’s. Muziek is erg belangrijk voor me. Ik luister naar alle soorten muziek, ik zing graag en daarnaast speel ik sinds kort ukelele. Zelf dingen maken vind ik erg leuk. Ik teken graag, ook schilder en schrijf ik. Graag leer ik allerlei nieuwe dingen, geen kennis is te veel. Ik sta erg open voor nieuwe ideeën, meningen en visies.

Ik ben enorm dol op de natuur. Soms is het voor mij nauwelijks te begrijpen hoe mensen er zo ongelooflijk disrespectvol mee omgaan. Ik vind dat het tijd is dat de mens bewuster gaat leven, om zo de aarde weer terug op te bouwen.

Zelf probeer ik ook zo bewust mogelijk te leven.
Ik ben bijvoorbeeld veganist, iets wat erg belangrijk is in mijn leven. Ik wil niet meewerken aan de onmenselijke manier waarop de voedselindustrie omgaat met andere levende wezens, gewoon omdat dat “makkelijk” en lekker is. Hiernaast kan het verwijderen van vlees en dierlijke producten uit je dieet de klimaatverandering tegengaan. 14,5 % van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen komt van de veehouderij, dat is net zo veel als alle vormen van transport bij elkaar. Op dit moment houdt de veeteelt meer dan 70% van de landbouwgrond bezet. Dit betekent dat het efficiënter is deze landbouwgrond te gebruiken voor het verbouwen van voedsel voor mensen, want er is erg veel honger op de wereld.

In 2017 ging ik bij BBO omdat ik ook op andere manieren wil bijdragen aan een betere leefbaarheid, en ik zie graag dat het beter gaat met het mooie Oldambt. Ik hoop dat onze partij ook maar enig verschil kan maken, hoe klein het ook mag lijken. Ik heb er het volle vertrouwen in dat we 100 % gaan geven, en ik ben blij dat ik deel uit kan maken van BBO.

Bo Kloosterman staat op plek vijf op de kieslijst.