Alexander Nicolai

Ik ben geboren in een klein dorpje met 3 kerken in de provincie Groningen. Opgeroeid midden in de natuur. Ik heb het geluk gehad om op de basisschool een fantastische leraar te hebben die mijn interesse in natuur en geschiedenis heeft aangewakkerd. Na de middelbare school ben ik bij de Koninklijke marechaussee gaan werken. Na anderhalf jaar het Koninklijk huis bewaakt te hebben als jonge marechaussee in Amsterdam terecht gekomen in de grensbewaking en politiedienst. Na 12 jaar marechaussee en 3,5 jaar kapitein bij de Koninklijke Landmacht heeft koningin Beatrix mij eervol ontslag verleend. Na mijn carrière in het leger ben ik terug naar het Noorden gegaan en heb gewerkt bij onder andere de ds van Mesdagkliniek, als intercedent bij een uitzendbureau en als werkcoach voor de Gemeente Oldambt. Terug naar mijn geboortegrond, uit nostalgie vader geworden en voor de liefde gebleven.

Ik heb in mijn leven veel hoogtepunten gekend, maar ook enkele hele diepe dalen. Deze dalen hebben me sterker gemaakt en de kleine dingen van het leven leren waarderen. Ik zie het leven als 1 groot leerproces. In het diepste dal heb ik niet opgegeven, maar de knop omgedraaid en de mouwen opgestroopt.

In 2016 heb ik samen met mijn partner The House of Sodom, in het hartje van Winschoten tegenover d’Olle Witte, opgericht, waar ik met veel plezier elke dag aan het werk ben.

Ik sport, lees graag papieren boeken over de klassieke geschiedenis en loop, als ik tijd heb, met een metaaldetector door de omgeving. Mijn muzieksmaak is breed, van klassieke muziek, rap tot Motörhead en eerste muziekliefde AC/DC. Mijn karakter is het beste te omschrijven als gedreven, ondernemend een tikje eigenwijs, eerlijk en zoveel mogelijk buiten kaders denkend. Ik bekijk zaken van meerdere kanten en denk in oplossingen.

In 2017 heb ik samen met een groep fantastische mensen Burgerbelangen Oldambt opgericht, omdat we graag frisse flinke bries door het Oldambt willen. Directe Democratie, een sterke lokale economie, burgers staan centraal, het waarborgen van burgerrechten en -vrijheden en een veilig, schoon en leefbaar Oldambt.

Ik sta voor transparante en eerlijke politiek, waarin de Oldambtster centraal staat. Ik ben trots op Oldambt en vind dat het een gebied moet zijn waar jeugd en oud graag wil wonen, werken en verblijven. De oude manier van politiek werkt niet meer, de burger is aan zet. De politiek is er immers voor de burger en niet omgekeerd.

Alexander Nicolai is de lijsttrekker van Burgerbelangen Oldambt.