Melvin Stubbe

Melvin StubbeMijn naam is Melvin Stubbe, ik ben 30/31 jaar en ik woon samen mijn vrouw en onze kinderen in Winschoten. In het dagelijks leven bedenk en maak ik computersoftware voor bedrijven.

Ik ben opgegroeid in Finsterwolde en behalve een korte tijd op kamers in Groningen heb ik altijd in Oldambt gewoond. Ik heb een behoorlijke band met het gebied; ik zou hier niet zomaar weg willen. In mijn tienerjaren was ik betrokken bij de jeugdsoos in Finsterwolde, en later rolde ik op vijftienjarige leeftijd de lokale omroep binnen en werd ik radiotechnicus bij Radio Winschoten. Dat heb ik zo’n twaalf jaar gedaan, waarna ik de overstap naar de lokale TV maakte om daar cameraman en editor te worden. Dit was allemaal vrijwilligerswerk, maar hierdoor heb ik wel een sterke interesse in de lokale politiek opgebouwd.

Via een oud-collega kwam ik in aanraking met de Piratenpartij, en na een aantal jaren semi-actief betrokken te zijn geweest, heb ik me aangemeld voor op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De idealen en moderne ideeën van de Piratenpartij spraken me erg aan. Deze idealen en ideeën hebben we dan ook grotendeels overgenomen toen we besloten Burgerbelangen Oldambt op te starten.

De lokale politiek zou het dichtst bij de mensen moeten staan, maar ondertussen interesseert het bijna niemand. ‘Ze’ doen toch maar wat ze willen. Of men denkt dat het te ingewikkeld is, en laat de politiek maar links liggen. Ik dacht dat zelf eerst ook, maar als je problemen niet aanpakt ben je zelf onderdeel van het probleem. Daarom zet ik mij graag in voor een eerlijkere en meer democratische lokale politiek.

Melvin Stubbe staat op plek twee op de kieslijst.